Att skjuta upp och förhala behöver inte vara fel

Kommer du på dig med att förhala och skjuta upp det du behöver göra? Det kan vara ett problem, men det kan också vara produktivt.

Ta en titt på vad det är du gör när du skjuter upp det där andra. Gör du istället något som du älskar att göra? Något som fyller dig med lust och energi? I så fall rör det sig nog om ett produktiv förhalande. Att ägna tid åt det vi tycker om att göra och att låta tankarna flyga fritt utan gränser öppnar vägarna till vår kreativitet.

När vi förhalar på det här sättet kan vi komma på nya idéer eller hitta lösningar på problem. Många gånger bättre lösningar än dem vi skulle kommit på annars.

Det kanske till och med är så att tanken dyker upp, om att det där vi gör istället för det vi skulle göra, kanske är det vi borde ha som vårt jobb istället. Kanske inte tvära kast och slänga bort jobbet över en natt, men att ge oss tiden att vrida och vända lite på den tanken.

Det vi ska se upp med är förhalande och förskjutande som vi göra av olust då vi pressar oss själva med behövermåste och borde. Det här är det improduktiva förhalandet. Det hindrar oss från att göra det vi älskat att göra samtidigt som det skapar skuldkänslor för att vi inte heller gör det vi anser att vi borde göra. Energin och lusten rinner rakt ut i avloppet. Vi sitter bara där och känner oss misslyckade. Ju mer vi försöker tvinga oss desto värre känns det.

Så vill eller orkar du inte ta tag i det där du ska göra så se till att det du gör när du förhalar det är något du mår bra av och som tillför något nytt.

Nästa inlägg kommer att handla om några tips för att hantera förhalandet, särskilt det improduktiva, men förhalandet som helhet. Vi behöver lära oss att kunna hantera det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>