Är du bra på att välja presenter?

En del människor har det bara i sig, förmågan att alltid ge bort de där alldeles perfekta presenterna. Andra kutar runt som stressade ekorrar i sista stund och känner lite skuld över att inte hitta rätt.

Är du en sån som hittar på det där perfekta? Presenten som mottagaren känner är helt rätt, som han eller hon bara älskar. Presenter som i sig själva innehåller kärleksfulla meddelanden till mottagaren.

Ofta behöver det inte handla om att lägga ner en massa pengar på presenterna utan det är mera förmågan att hitta rätt. Fingertoppskänslan att bara veta vad som passar.

Att-välja-presenter

Andra får lite ångest, skuldkänslor och mest avskyr att behöva gå i affärer. Det där med att köpa presenter eller julklappar blir något laddat snarare än något mysigt och kärleksfullt.

Uttrycket att ”det är tanken som räknas” kan bli otroligt stressande när man rusar runt och vill hitta de där sista julklapparna. När man inte är i närheten av känslan av ”kärleksfulla meddelanden” till mottagaren utan mest vill hitta något överhuvudtaget – något som  i alla fall inte är alldeles fel.

Jag har en person i min närhet som alltid hittar de där perfekta presenterna. Ofta hemmagjorda och riktade direkt till mottagaren. Alltid ute i god tid när det gäller att skaffa eller göra julklappar.

Jag måste tyvärr konstatera att jag varit mer som henne. Varit bättre på att vara ute i god tid. Varit bättre på att samla på idéer till presenter och tillverkat många flera själv. Saknar det lite. Ska jobba på att hitta tillbaka dit igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>