Det finns inga misslyckanden

Inga-misslyckanden

 

Du kan inte misslyckas. Det finns inga misslyckanden. Hur känns den tanken? Vad du än gör så kan du aldrig misslyckas utan bara producera olika resultat.

Ligger vi  på soffan och käkar praliner skapar vi ett visst resultat, äter vi nyttigt och tillbringar några timmar i veckan i motionsspåret eller gymmet så producerar vi ett annat resultat. Så en dag när vi upptäcker att soffan och pralinerna gett ett resultat som vi inte önskar så ska vi inte se det som ett misslyckande utan som just ett resultat. Visst känns tanken ganska skön? Vi har fått ett resultat och vet vad som inte funkar ifall det är att väga mindre och ha bra kondition som var det önskade resultatet. Vi har lärt oss något.

De här tankegångarna har jag jobbat med en hel del när jag tagit de första stegen i mitt nya företagande. I början var jag stundvis förlamad av rädslan att misslyckas. Och rädslan för misslyckande kräver energi. Suger musten och lusten ur en. Gör en handlingsförlamad. Rädsla för misslyckande är en enorm begränsning för utveckling. Jag kan fortfarande bli rädd ibland när jag inte vet hur jag ska lösa problem som uppstår. När jag inte har kunskaper som behövs eller när jag oroar mig mer för vägen dit än jag är fokuserad på mitt mål, men tänker jag att allt är en läroprocess och litar på att det blir bra så får jag kraft och lust att ta i det som behöver göras.

Kan vi se resultaten vi hittills åstadkommit och dem vi kommer att skapa framöver som ett lärande så blir känslan en annan. Lära kan vi göra av både bra och dåliga resultat. Vi får fakta och insikter som gör att vi förstår vad som inte fungerar och vad som fungerar bra. Utifrån dessa fakta kan vi fatta riktiga beslut om hur vi ska agera här näst. Vi får tillgång till vår inre kraft och kan vara handlingskraftiga på ett sätt vi inte kan om vi tänker att vi misslyckats.

Det finns inga misslyckanden. Jag jobbar vidare på att göra detta till min sanning.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>