Följ ditt hjärta

Följ-ditt-hjärta

Tänk om vi skulle sluta bekymra oss över vad andra tycker om våra idéer, mål, kläder, frisyrer och hur pass städat vi har hemma och istället använda den tiden till att tänka på och aktivt förverkliga det vi verkligen vill.

Vi kan inte förvänta oss att andra ska tro på våra idéer. Inte heller behöver vi andras medhåll för att följa vårt hjärta och faktiskt förverkliga våra mål och drömmar. Vi behöver basera våra beslut på våra drömmar och önskningar, inte vad vi tror att andra förväntar sig av oss. Så vi får helt enkelt lov att sluta oroa oss över vad andra ska tycka om oss och börja förverkliga det vi drömmer om.

Den amerikanska psykiatrikern Daniel Amen lär ha skapat vad han kallar 18/40/60-regeln. När vi är 18 oroar vi oss för vad andra ska tycka om oss, när vi är 40 skiter vi i vad andra tänker om oss och när vi är 60 inser vi att ingen tänkt något om oss överhuvudtaget. Överraskad?

Folk är i allmänhet så upptagna att oroa sig för sina egna liv och tänker de på dig alls så är det för att de undrar vad du tänker om dem.

Inser ni vad mycket tid vi har som kan användas till att förverkliga det vi drömmer om? Så skit i vad andra ska tänka om dig, följ ditt hjärta och dina drömmar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>