Inventera dina drömmar

Inventera-drömmarna

När tog du dig senast tid till att verkligen fundera över vad du vill här i livet? Vad du egentligen vill. Det där som skaver i ditt inre men oftast försvinner i bruset av vardagen.

Jag började fundera lite kring det här med att inventera drömmarna för någon månad sedan. Tänkte att snart är det ett nytt år. 2014 ska planeras och då är det bra att se över vad jag vill för att förhoppningsvis kunna förverkliga något av det som jag drömmer om.

Så i helgen fick jag veta att en bekant fått hjärnblödning – bara 40 år gammal. Helt plötsligt inte bara en okänd människa utan någon jag suttit och fikat ihop med. Och utan förvarning kastades jag in i någon form av existentiella funderingar. Vad vill jag egentligen göra med mitt liv? Vad vill jag åstadkomma och hur? Hur länge kan jag skjuta på det jag drömmer om? Gör jag det jag vill? Kan jag göra saker på annat vis?

Frågan om att inventera drömmarna blev högaktuell. En aktuell krok att hänga fast dem vid. Hur gör man då? När man inventerar.

En metod kan vara att ta en papper och skriva ”Jag vill” överst och sedan under minst 15 minuter oavbrutet och snabbt skriva ner allt som dyker upp i huvudet. Skriva korta stödord bara och inte reflektera förrän efteråt. Det brukar kunna bli först mot slutet av tiden som det kommer fram riktigt intressanta tankar.

Ett annat sätt kan vara att göra en 30-30-30-lista. Skriva ner 30 saker du vill ha, 30 saker du vill göra och 30 saker du vill vara innan du dör.

Oavsett vilken modell du väljer så får du fram intressanta grejer. Välj de tre som du känner starkast för och fundera närmare på den. Fundera på hur du skulle kunna omvandla dem till mål och skapa en handlingsplan för dem. Se vilka steg du behöver ta för att kunna förverkliga dem. Vad är det första steget?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>