Konsten att komma framåt

Har du något du drömmer om? Vill du uppnå något? Önskar du en förändring, men inte vet hur du ska komma framåt?

Det är så lätt att skjuta upp saker till i morgon eller någon annan gång i framtiden. Att vi skjuter upp eller förhalar det vi behöver men inte har lust med är ju inte så konstigt. Städa ur köksskåpen, rensa garderoben, dammsuga bilen – ja, listan kan bli lång. De här grejerna mår vi troligtvis bättre av om vi får gjorda, men det är inte hela världen att de får vänta heller ifall vi väljer att göra något roligare.

Det verkliga problemet är att vi ofta skjuter upp även det vi vill göra, det vi drömmer om. Tänker att det är så stort och svårt och vi vet inte hur vi ska göra. Fast vi vill, drömmer om det, önskar att det ska bli verklighet. Vi vill att något ska vara annorlunda. Vill vara i kanonform, byta yrkesbana eller starta eget. Vad som helst som vi önskar av livet.

Ett steg i taget är allt som behöv för att komma framåt.

Ett steg i taget är allt som behöv för att komma framåt.

Ja, hur gör man då för att komma framåt? Hemligheten är att starta. Det är där vi fastnar. Kommer inte till skott. Lösningen för att komma till start är att bryta ner den gigantiska uppgiften till små hanterbara bitar. Och sen påbörja den första.

När vi gjort den första kan vi ta itu med den andra. Det är allt vi kan göra – ta ett steg i taget. Varje litet steg eller varje liten delgrej vi gör för oss lite närmare målet.

Vad vill du verkligen, verkligen göra? Vilket är ditt nästa bästa steg att ta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>