Livets moment 22

Vad är väl livet? Det kan ju vara enahanda, trist och dötråkigt. Ungefär som Askungen tänkte om balen. Eller så kan det vara på sin yttersta spets. Riskfyllt, osäkert, men sprudlande av liv. Varför väljer vi så ofta att ha dötråkigt istället för att vara dödsrädda men levande?

Enkelt. Det där uttråkade utgör en trygghet. De invanda rutinerna ger oss en stabil säkerhet. Vi utsätter oss inte för några risker. Vi befinner oss i en vardaglig komfortzon. Allt lunkar på. Att svänga av från de invanda hjulspåren innebär att ta risker och vi blir lätt förskräckta bara av tanken på vad som kan hända då.

Och vad händer om vi blir kvar i de inkörda hjulspåren? Ingenting troligen. Vi fortsätter att gå runt i invanda dagliga rutiner. Tryggt. Vanligt. Lite tråkigt.

Vill vi hellre vara livrädda eller uttråkade till döds? Kanske behöver det inte ställas så på sin spets, men jag tror att det kan vara värt att ta risken när vi står inför möjligheten att välja. Prova att förverkliga några av våra drömmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>