Om att nöja sig med mindre

Det är så himla lätt att ta vad som finns tillgängligt istället för att satsa på det man verkligen vill. Alltför ofta nöjer vi oss med mindre.

nöjd-med-mindre-2

Vi tror att vi bara kan få något av det som vi uppfattar som tillgängligt och slår bort tanken på vad vi verkligen vill ha. Så istället för att drömma stora drömmar och gå ut i världen och söka efter det vi verkligen önskar så ser vi oss oftast bara omkring och tar det som finns till buds. Enkelt och ganska säkert. Vi behöver inte tänja på komfortzonen det allra minsta.

nöjd-med-mindre-1

Ända sedan barnsben har vi fått höra uttryck som att ”rätta munnen efter matsäcken”, ”den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket” och liknade uttryck som syftar till att vi ska vara nöjda med mindre. Att välja bland det tillgängliga kan kännas tryggt och vi slipper sticka ut i mängden som en som gapar efter mycket.

Ingen vill ju verka självgod, men samtidigt kan man ju undra hur goda vi är mot oss själva när vi nöjer oss med mindre än vi kan få, tar det som finns istället för det vi vill ha eller gör oss mindre än vi är.

nöjd-med-mindre-3

Så vad önskar du dig av livet? Något mer än vad du redan har? Något annat? Låt inte rädslan för vad andra ska tycka hindra dig. Eller rädslan för hur du ska hitta fram till din dröm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>