Rensa i röran

Plats för det nya var det ju. Jag har inte glömt bort. Jag tänker fortfarande rensa i röran. Bort med det jag inte behöver och göra plats för något nytt. Jag tänker använda mig av följande modell för att rensa i röran.

rensa-i-röran

Ni har säkert stött på principen för det här förut, men jag tycker att det verkar vara ett bra system så jag kommer att testa.

Jag ska ta en sak i taget. Kanske en låda. En garderob. Ett hörn i köket. Ett skåp. Vi får se hur det blir. Jag vet att det i alla fall inte ska bli allt på en gång för då kommer jag ledsna på grund av att det blir alldeles övermäktigt. Men lite i taget och utifrån ovan nämnda system. Slänga det som inte är något att ha för någon alls. Skänka sådant som inte jag behöver, men som kan vara bra för någon annan. Sälja det jag inte ska ha kvar men som har ett värde och spara det jag behöver och verkligen vill ha kvar. Och ge dessa saker sina rätta platser. Ta hand om dem.

Det ska bli ett intressant projekt det här. Största svårigheten kommer säker att bli de känslomässiga band jag tror mig ha till mina prylar. Att kunna rensa ut även om jag fått grejen i present eller att det finns minnen kopplade till den.

Jag börjar här. Nästa steg borde bli att rensa bland ofullbordade saker. Göra klart, göra avslut, fullfölja sådant som påbörjat eller ta beslutet att kassera det. Påbörjade album, osorterade bilder i datorn, skrivprojekt och annat. Och efter det så får jag titta på röran i huvudet. Vilka tankar och förhållningssätt är värda att sparas på? Det får jag återkomma till i ett senare inlägg?

Är det någon av er som hänger på och börjar sin utrensning så önskar jag er lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>