Som man sår…

Som-man-sår

Nu hoppas jag vara tillbaka här igen. Det har varit lite mindre inlägg här ett tag. Jag har praktiserat i livets skola och tydligen behövt öva lite på koncepten ”Skit-in-skit-ut” eller ”Som man sår får man skörda”. Nyttiga lärdomar, om än inte så kul. Inte just då.

Jag fastnade liksom i fällan ett tag. Sådde tvivel och oro i hopp om att skörda framgång och trygghet. Ungefär som att så persilja och tro att det ska växa upp meloner. Naturligtvis fick jag skörda självtvivel och panik över framtid, ekonomi och företaget. Och då blev grogrunden för ogräset helt fantastisk. Riktigt bördigt och fint. Mera tvivel och oro. Tankarna började fara runt i huvudet och jag ifrågasatte både företagsbyggandet och min egen förmåga vilket bara resulterade i ett mått av handlingsförlamning och grå sörja där kreativiteten skulle finnas.

Försökte mig på att använda tips jag själv skrivit om för att få bukt med tvivlet. Lyckades inte på första försöket. Inte andra och tredje heller i ärlighetens namn. Det är ju en sak att veta att det inte hjälper att oroa sig. En helt annan att bara sluta. 

Men nu ska jag se efter så att jag sår mer av det jag vill kunna skörda och hålla efter ogräset så gott jag kan. Inte lär det vara sista lektionen i livets skola heller, men det får jag ta då. Idag är jag taggad att skriva här på bloggen igen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>