Spegel, spegel på väggen där…

Spegel-spegel

 

Vi kan inte förvänta oss att andra ska supporta oss för att nå våra mål lika lite som vi behöver andras samtycke, men någon vi måste ha med på banan för att kunna lyckas är vår egen hjärna.

Ett sätt är att rent fysiskt ställa oss framför spegeln och säga till oss själva vad vår dröm är och att vi kommer att uppnå den – oavsett vad priset är.

Att prata med sin egen spegelbild kan till att börja med kännas sjukt fånigt, men upprepar man det igen och igen så känns det mindre och mindre konstigt. Efter en stund går det att sträcka på sig och ta ögonkontakt med sig själv och tydligt uttala att vad det nu är för mål som ska uppnås.

När hjärnan fattar att det här den nya sanningen kommer den att börja jobba med oss.

Jag har inte använt mig av den här metoden speciellt regelbundet, egentligen bara provat lite då och då, men jag kan tänka mig att köra på med detta mera. Hur det än är så är det ju bara mig själv och min hjärna jag behöver ha med på resan. Att tro på sin förmåga och se till att få support av den egna hjärnan är allt som behövs för att uppnå mål här i livet.

Så nu blir det ”Spegel, spegel på väggen där…”. Fast ingen fråga om vem som vackrast är utan klara tydliga besked om vad som gäller och vad som kommer att uppnås. Det är jag som bestämmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>