Tänk som en entreprenör

Entreprenörer är inte hängivna planen utan de är hängivna målet.

Det är en tolkning som till talar mig. Den som försöker förutspå framtiden och håller fast vid sin plan kommer att uppfatta det som inte blir enligt planen som negativt – överraskningar, hinder eller sådant som får hen ur kurs.

Entreprenören å andra sidan är engagerad i målet och förändrar planen allteftersom verkligheten förändras. Entreprenören agerar för att ta reda på istället för att sitta och försöka förutspå framtiden.

Världen är oförutsägbar och du har inte en chans att kunna tänka ut allt eller skapa en bild av framtiden med någon större säkerhet. Istället för att tänka ut nya sätt att agera behöver du agera på ett sätt så att du skapar den framtid du vill ha.

Jag tycker att det verkar vara ett förhållningssätt som funkar både för företagaren som inte kan förutspå marknadens reaktionen likväl som den enskilde individen som vill nå ett uppsatt mål.

Jag ska vara mer av den sortens entreprenör både i mitt företag och i projektet Mitt liv.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>