Våga tänka annorlunda

Citat-Johnny-Sundin

I förmiddags lyssnade jag på en podcast med talaren och entreprenören Johnny Sundin i en intervju i serien ”Framgång och genombrott” – Inspirationsvecka med Sveriges bästa talare.

Ett av hans recept på att lyckas och att förverkliga det man drömmer om och tror på är att tänka annorlunda. Inte bara våga tänka annorlunda än andra utan att faktiskt våga tänka annorlunda än sig själv.

Det är så lätt att tänka begränsade tankar. Tvivla på sin idé eller på om den går att genomföra. Börjar man sedan lyssna på de tankarna så växer de sig större och blir fler och fler. Tillslut förkastar man sin idé innan man ens prövat den.

I dessa lägen menar Johnny Sundin att man ska våga tänka annorlunda än sig själv. Våga tänka möjligheter. Våga tänka att det är värt att testa. Våga tänka att det inte är hela världen om det misslyckas heller. Men det är värt att försöka.

Jag gillar det. Jag försöker nog redan idag att tänka annorlunda än mig själv utan att jag satt ord på det, men nu ska göra det medvetet.

Våga tänka annorlunda än mig själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>