Välja att välja

välja-att-välja

Att välja att välja hur vi ska leva och vilka vägar vi ska gå i livet är ett privilegium som inte får slarvas bort. Ibland ges rådet att flyta med i sitt liv, bara leva sitt liv, och det kan befria oss från stress och press, men det kan också vara en fara.

Att inte själv välja förhindrar oss från att göra mesta möjliga av våra liv. Blir det där med att bara leva en anledning till att inte välja kommer det att sluta med att vi lever utifrån andras val. Vi kommer då att få reagera på det som händer oss snarare än att agera så att det vi önskar händer.

För att göra mesta möjliga av våra liv behöver vi välja att välja – inse att livet innehåller fler möjligheter än vi kanske tror. Att undersöka dessa möjligheter och att sen välja den som är bäst för oss är något vi bör förbinda oss till. Som ett löfte till oss själva. Det är vårt uppdrag om vi vill påverka våra liv.

Att välja att välja kräver inte bara en ansträngning från vår sida utan även ett stort mått av mod. Det krävs att vi vågar ta nya vägar, vågar välja avsiktligt och strategisk istället för att bara flyta med, utsätta oss för det okända och vara beredda på att kämpa och att misslyckas och lära oss längs vägen.

Hur vill du ha det? Passivt acceptera din situation eller att välja att skapa det liv du vill ha?

Tappar vi bort oss och bara lever på i vardagen så kan detta vara en bra påminnelse:

I varje ögonblick har vi en ny chans att välja att välja.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>