Var snäll mot dig själv

 

Var-snäll

Tänk dig att du har en kompis som kommer hem till dig eller ringer till dig 10, 50 eller 100 gånger om dagen och säger att du borde skärpa dig, du ser ful ut i håret, frågar hur du kunde vara så kass att du skrev fel i rapporten, säger att du är slö och fet och ful och dum.

Kanske du  inte skulle välja att ha kvar den kompisen? Ändå är det ju precis så vi ofta gör mot oss själva. En inre dialog som är rena mobbingen, där vi om och om igen säger till oss själva att vi inte duger som vi är.

Nu i höst är en bra tid att be den rösten att hålla käften. Att vi avskedar den där inre diktatorn och börja sätta värde på oss själva. Vi duger alldeles utmärkt så som vi är. Det finns ingen som är bättre på att vara just oss än vi är.

Så tysta den inre kritikern och börja vara sanna mot oss själva tycker jag att vi ska vara. Hålla det vi lovar oss själva. Att inte hålla löften till sig själv får förödande inverkan på självkänslan. Faktum är att det faktiskt är mycket bättre att lova mindre och hålla det än att lova mycket, men hålla lite. Att lova en enda sak och hålla den stärker självkänslan, medan att lova åtta och hålla tre sänker självkänslan.

Jag önskar er en riktigt snäll höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>