Varför vi alltid klagar hos fel person

Har du tänkt på att folk alltid klagar hos fel person. Hos någon som inte kan göra något åt det. Beklagar sig hos sambon över hur dum chefen på jobbet är. Eller gnäller hos jobbarkompisarna över att maken aldrig ser att soporna behöver tas ut. Varför gör vi så?

Det är helt enkelt lättare. Mindre riskfyllt. Det krävs mod att säga till chefen att hen behöver planera bättre eller att ta upp frågan med sambon om att det inte funkar som det borde på hemmaplan. Men sambon kan inte göra något åt chefens planering lika lite som jobbarkompisarna kan påverka situationen hemma.

Vi behöver lära oss att bestämma hur vi vill att det ska var och sedan göra något för att förändra situationen i riktning mot vad vi önskar. Det är det enda som fungerar.

Befinner vi oss i en situation som vi inte gillar så har vi bara två val. Antingen jobba för att det ska fungera eller lämna det som vi inte trivs med. Vilket vi än väljer blir det en förändring.

Det är upp till oss att göra en förändring att göra någonting annorlunda. Vill vi att något ska vara annorlunda får vi skapa det själva. Det finns tyvärr inga genvägar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>